Články v kategorii Rostliny

Modré sněženky nehledejte, obdivujte odchylky

Přidáno 21. 2. 2023

První kvítky sněženek jsem letos zahlédla už 12. ledna na pražském Petříně. Pak sice následovaly mrazivé dny, ale ony jsou na vrtochy počasí zvyklé. Prostě počkají až se oteplí... Teď už zprávy o jejich časném kvetení proudí ze všech koutů republiky.
Celý článek

Slunečnice fascinují umělce i matematiky

Přidáno 26. 9. 2020

Květenství slunečnic jsou pozoruhodná nejen svou krásou a velikostí, ale také otáčením za sluncem či důmyslným spirálovitým uspořádáním. Není divu, že v květomluvě se tato nádherná květina symbolem hrdosti a oddanosti.
Celý článek

Nejkrásnější jarní květiny se žlutými květy

Přidáno 26. 4. 2020

K mimořádně výrazným patří počátkem jara květiny se žlutými květy. Představím vám své oblíbené žlutě kvetoucí rostliny, se kterými se můžete při toulkách naší jarní přírodou setkat. Některé jsou velmi vzácné, jiné zdánlivě obyčejné.
Celý článek

Zimnokvět časný, voňavý král zimní zahrady

Přidáno 24. 2. 2019

Tenhle opadavý keř patří nejen k nejkrásnějším, ale také nejvoňavějším rostlinám, které u nás v zimě kvetou. V závislosti na průběhu zimy a stanovišti se mohou první květy objevit už v lednu. Teploty pod 15 stupňů Celsia mohou poškodit květy, ale keř by na vhodném stanovišti měl i takovou zimu přežít.
Celý článek

Lilie zlatohlavá, jakubská hůl či máselník

Přidáno 29. 7. 2017

Ze setkání s liliemi v naší přírodě mám vždycky velikou radost. Nemají sice květy tak mohutné a hýřící barvami, jako jejich vyšlechtěné kolegyně, ale i tak jsou nádherné. Stavbou květů působí lilie zlatohlavé poněkud exotickým dojmem, ale jsou u nás opravdu doma, byť jenom v některých oblastech. 
Celý článek

© Copyright Radka Páleníková 2010 - 2024. All rights reserved. For any using of photography and text contact author.
Jakékoliv použití fotografií či textů bez svolení autorky není dovoleno.
web created by Martin Patera
Template by W3layouts