Články v kategorii Fotografování

Záludnosti určování rostlin podle fotek

Přidáno 2. 4. 2021

Dlouho jsem se domnívala, že stačí hezky zaostřit na květy, popřípadě listy a každý zkušený botanik mi pomůže neznámou rostlinu určit. Časem jsem pochopila, že to tak zdaleka není a že se někdy hodí věnovat pozornost i nenápadným částem rostlin.
Celý článek

Můj rok 2019: Provence, splněný sen

Přidáno 26. 1. 2020

Největším, a nejen fotografickým, zážitkem roku 2019 pro mne byla návštěva francouzské Provence. Ale užila jsem si všechny výpravy, které jsem s foťákem na krku podnikla. Jen se mi nedařilo dát o tom vědět tady na webu.
Celý článek

Můj rok 2013: méně pohodlný, přesto báječný

Přidáno 5. 1. 2014

Shrnuto do jediné věty, byl to pro mne rok dlouhozobky, potkana, nových brýlí, ztracených dat, nalezené práce a úsporného focení. Některé zážitky bych si klidně odpustila. Obzvlášť havárii deset let budovaného fotoarchivu či týden strávený v bytě s divokým potkanem.
Celý článek

Fotokniha nebo fotoalbum?

Přidáno 28. 12. 2013

Nevím jak vás, ale mně nikdy nebavilo dávat fotky do alba s fotorůžky. Štvalo mne, že se každou chvíli nějaký odloupl a fotka si pak žila svým vlastním životem. Růžková alba u nás v rodině vystřídala alba zasunovací. Ale s přibývajícími roky začala být neskladná. Na frak dostávala nejvíc tím, že jsme tu a tam nějakou fotku vytáhli a už ji nevrátili. A když se přestalo fotit na filmy, zůstala většina fotek většinou jen v počítači.
Celý článek

Můj luxusní koníček

Přidáno 6. 12. 2013

Mám? Nemám? Váhala jsem, co odpovědět Janě Semelkové, když mne požádala o povídání o mém focení. Na rovinu jsem jí řekla, že znám hodně lidí, kteří fotí opravdu skvěle. Ale protože se s Janou znám ještě z dob, kdy jsem používala ten nejobyčejnější kompakt, nechala jsem se ukecat. Rozhovor vznikl pro web Kultura21.cz a teď jej nabízím i vám.
Celý článek

© Copyright Radka Páleníková 2010 - 2024. All rights reserved. For any using of photography and text contact author.
Jakékoliv použití fotografií či textů bez svolení autorky není dovoleno.
web created by Martin Patera
Template by W3layouts