Články v kategorii Zvířata

Rys ostrovid, aneb pravá kočičí láska

Přidáno 15. 1. 2011

Při fotografování v zoologických zahradách mi prostor, odkud je focení možné, připadá často velmi stísněný. Najít místo, kde by snímek nerušily mříže nebo ohrada, nebývá snadné. O to víc jsem si užívala výpravu do Bavorského lesa. Tamější areál zvířecích výběhů je vlastně jakási lesní zoo, ve které můžete pozorovat původní obyvatele Šumavy. V případě rysa ostrovida jsem měla opravdu velké štěstí.
Celý článek

Drzá kachna okradla labuť o snídani

Přidáno 11. 12. 2010

Předpověď počasí na čtvrtek 9. prosince neslibovala v Praze nic extra, snad jen více náledí. Po několika zcela zatažených dnech tu byl alespoň malý příslib slunečních paprsků. Chvíli jsem váhala, zda si mám cestu do práce poněkud zkomplikovat, ale zvítězila zvědavost vidět něco, co není v Praze běžně k vidění.
Celý článek

Veverka obecná - ohrožená kráska

Přidáno 6. 11. 2010

Kdyby mi někdo před pár lety řekl, že si vyhlédnu mrazivé podzimní ráno a pojedu z Prahy na výlet do Mladé Boleslavi fotit veverky, tak bych si nejspíš ťukala na čelo. Cestovat za něčím tak obyčejným, jako jsou veverky? S údivem jsem zjistila, že se u nás dříve hojně rozšířená veverka obecná ocitla na seznamu ohrožených druhů.
Celý článek

© Copyright Radka Páleníková 2010 - 2024. All rights reserved. For any using of photography and text contact author.
Jakékoliv použití fotografií či textů bez svolení autorky není dovoleno.
web created by Martin Patera
Template by W3layouts