Články

Můj rok 2019: Provence, splněný sen

Přidáno 26. 1. 2020

Největším, a nejen fotografickým, zážitkem roku 2019 pro mne byla návštěva francouzské Provence. Ale užila jsem si všechny výpravy, které jsem s foťákem na krku podnikla. Jen se mi nedařilo dát o tom vědět tady na webu.
Celý článek

Kupsova skála, království jedovatého lýkovce

Přidáno 31. 3. 2019

Zvlášť koncem zimy působí rozkvétající keříky lýkovců jako zjevení. A to nejen pro sytě růžovou barvou květů, ale také pro svou omamnou vůni. Není divu, že kdo je nezná, je při setkání s nimi hodně udiven.
Celý článek

Zimnokvět časný, voňavý král zimní zahrady

Přidáno 24. 2. 2019

Tenhle opadavý keř patří nejen k nejkrásnějším, ale také nejvoňavějším rostlinám, které u nás v zimě kvetou. V závislosti na průběhu zimy a stanovišti se mohou první květy objevit už v lednu. Teploty pod 15 stupňů Celsia mohou poškodit květy, ale keř by na vhodném stanovišti měl i takovou zimu přežít.
Celý článek

A fotíš ještě vůbec?

Přidáno 30. 1. 2019

Ale jo, jen to už nějaký čas není nikde moc vidět… Důvodů, pro které jsem koncem roku 2013 vypadla z rytmu přidávání článků na vlastní web, je povícero. Nedostatkem času počínaje a technickými problémy konče.
Celý článek

Sklenářovice: bledule místo zlatokopů a sklářů

Přidáno 8. 4. 2018

Ve Sklenářovickém údolí v Krkonoších jsem se ocitla neplánovaně koncem března 2016. Zatoužila jsem fotit šafrány bělokvěté v Horních Albeřicích, jenže na jejich louce ještě ležely zbytky sněhu...
Celý článek

© Copyright Radka Páleníková 2010 - 2024. All rights reserved. For any using of photography and text contact author.
Jakékoliv použití fotografií či textů bez svolení autorky není dovoleno.
web created by Martin Patera
Template by W3layouts