Články v kategorii Fotografování

Třídění, archivace a zálohování fotek se vyplatí

Přidáno 31. 7. 2011

Přiznávám, že dost dlouho jsem fotoarchiv dělala krkolomně. Byla jsem však přesvědčená, že zvolený systém je pro mne ten nejlepší. S přibývajícím množstvím snímků zabíralo dohledání konkrétní fotky stále víc času. A to i přes to, že jsem tušila, kdy a kde vznikla. Poohlédla jsem se po zkušenostech ostatních a pár postřehů teď nabízím i vám.
Celý článek

Veselé fotografování cvrčků nad Mikulovem

Přidáno 10. 6. 2011

Až do letošního dubna jsem netušila, že fotografování cvrčků může být náramně zábavná záležitost. Původně jsme na Svatý kopeček u Mikulova zamířili hlavně z botanických pohnutek. Když jsme ale v údolí pod sebou spatřili mlhu, z které vystupoval mikulovský zámek ozářený ranním sluncem, byla volba našeho prvního objektu fotografování jednoznačná.
Celý článek

Jak vyfotit úplněk?

Přidáno 14. 4. 2011

Měsíc jsem si párkrát zkoušela vyfotit, byť je to s mým nejdelším objektivem (70-200 mm) poněkud troufalé. Ale zkuste nepodlehnout kouzlu zvěčnění čehosi, co je od vás zhruba stovky tisíc kilometrů daleko a přesto rozeznáte i některé detaily. A co teprve když se dozvíte, že svého nebeského souseda máte nejblíže za posledních 18 let!
Celý článek

Můj rok 2010: dravci, orchideje, motýli

Přidáno 3. 1. 2011

Nepatřím k těm, kteří své zážitky pečlivě zapisují do deníku. Naštěstí mám na osvěžení vzpomínek skvělého pomocníka – fotoarchiv. Loni jsem sice necestovala tisíce kilometrů daleko, ale i tak jsem měla štěstí vidět mnoho pozoruhodných míst, rostlin i živočichů. Stačilo se ve správný čas vypravit na správné místo…
Celý článek

Kolik kurzů máš, tolik věcí nakoupíš

Přidáno 27. 11. 2010

Před nákupem zrcadlovky se mne snažil brácha varovat. Na jeho větu: "Bude tě to stát spoustu času a peněz!", jsem si mnohokrát vzpomněla. Tenkrát jsem však byla přesvědčená, že focení budu věnovat právě tolik času a peněz, kolik bude nezbytně třeba, tedy naprosté minimum. Ohlédnutí pár let zpátky napovídá, že měl pravdu.
Celý článek

© Copyright Radka Páleníková 2010 - 2024. All rights reserved. For any using of photography and text contact author.
Jakékoliv použití fotografií či textů bez svolení autorky není dovoleno.
web created by Martin Patera
Template by W3layouts