Články v kategorii Fotografování

Fata morgana, orchideje a zamlžený objektiv

Přidáno 17. 3. 2013

Loni jsem s návštěvou výstavy orchidejí otálela a do skleníku Fata morgana jsem vyrazila až po čtrnácti dnech od jejího zahájení. Na první pohled to vůbec ničemu nevadilo. Až doma při zvětšení fotografií na monitoru jsem si tu a tam na květech všimla zahnědlých skvrn. Rušivě působily hlavně na bílých květech. Proto jsem se letos snažila vadnutí předběhnout a do botanické zahrady v Trojské kotlině vyrazila o týden dřív.
Celý článek

Můj rok 2012: být ve správný čas na místě nestačí

Přidáno 6. 1. 2013

Zvláštní – to je slovo, které bych zvolila, kdybych měla právě uplynulému roku vybrat jedno jediné označení. Ne proto, že podle některých vykladačů mayjského kalendáře měl 21. prosince 2012 přijít konec světa. Ani proto, že zima poslala první sněhové vločky na zem tak brzo, že ze stromů nestačilo opadat listí a lidé to trefně nazvali podzimní zimou. Ale proto, že se velmi drsně zakousl do života řady lidí v mém okolí.
Celý článek

Bláznivé fotky snadno a rychle: Pixlr-o-matic

Přidáno 30. 12. 2012

Pokud na internetu narazím na něco opakovaně a přijde mi to zajímavé, prozkoumám to. A to i přes počáteční nedůvěru, zda se mi to vůbec může hodit. Takhle jsem se začetla, či spíše zakoukala, do článků představujících fotoeditor pixlr-o-matic. Na odkaz jsem si vzpomněla, když jsem dumala jak trochu ozvláštnit letošní péefko. Třeba se tenhle prográmek bude hodit i někomu z vás.
Celý článek

Jak jsem fotila rande Měsíce s Venuší

Přidáno 6. 2. 2012

Přehlédnout Měsíc na jasné noční obloze je téměř nemožné. Obrovská zářící koule láká hlavně v období úplňku. V minulých dnech jsem si ověřila, že pro fotografování je náš nejbližší vesmírný soused pozoruhodný ve všech viditelných fázích. Začalo to přečtením zmínky na facebookovém profilu o setkání Měsíce s Venuší a skončilo to každodenní výpravou pod noční oblohu.
Celý článek

Můj rok 2011: odtajněná přání a poklady za humny

Přidáno 5. 1. 2012

Když jsem s fotografováním přírody před pár lety začínala, nedělala jsem si s výběrem lokalit starosti. V knihách nebo na internetu jsem si vyhlédla zajímavé místo a vyrazila. Postupně jsem zjišťovala, že není důležitý pouze cíl, ale také načasování výpravy. Na své fototoulky jsem se začala připravovat důkladněji. Po loňsku vím, že nemalou roli hraje také to, s kým se na cesty vydáváte.
Celý článek

© Copyright Radka Páleníková 2010 - 2024. All rights reserved. For any using of photography and text contact author.
Jakékoliv použití fotografií či textů bez svolení autorky není dovoleno.
web created by Martin Patera
Template by W3layouts